torstai 25. kesäkuuta 2015

Raparperisima

Meillä on iso puska raparperia ja sitähän sitten tulee ja kun ei käytä jo isoja pois niin seuraavat pienet kuolevat kun eivät saa tilaa kasvaa. 
Siinä sitten taas mietin, mitä tekisin kun meidän perheessä nuo kiisselit eivät ole suosiossa eikä piirakkakaan saati mikään muukaan. Mehua tulee tehtyä sitten lopuksi kun ei raaski jättää loppuja oksia mätänemään.

Keväällä olin jo törmännyt aiheeseen raparperisima. Eihän tuolloin edes pakastimessa ollut paloja, mutta nyt on.

Tuumasta toimeen.


Ohjeita löytyy netin maailmasta, minä valitsin ohjeen, jossa on 4litraa vettä, 12dl raparperin paloja, fariinisokeria 500g (minä laitoin 250g fariinia ja 250g tavallista sokeria), ½dl sitruunaa (laitoin limeä kun ei ollut sitruunaa) ja 1/4 tl hiivaa.



Nyt on sima ämpärissä odotelemassa vuorokauden huoneenlämmössä. Huomenna sitten pullotetaan, viedään kylmään, odotellaan viikon verran noin ja sitten maistetaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!